Bartjan Mosers

Met zijn economische achtergrond voegt Projectmanager Bartjan Moser een waardevol perspectief toe aan het technische team van Marpower. Zijn passie voor zowel organisatie als complexe techniek kan hij kwijt in het aansturen en realiseren van projecten. Bartjan vertelt over zijn verantwoordelijkheden bij Eekels, de voldoening die hij hieruit haalt en de uitdagingen die deze met zich meebrengen.

Veertien jaar geleden zet Bartjan Moser dankzij een tip van een vriend zijn eerste stappen in de wereld van de jachtbouw. De Keizer Marine Engineering, tegenwoordig onderdeel van Eekels, zocht iemand met een economische achtergrond om als projectleider het technische team aan te vullen. Na verschillende functies te hebben bekleed binnen het bedrijf komt Bartjan terecht op de afdeling Automatisering bij Marpower. “Ik heb het Alarm, Monitoring en Control-systeem altijd al een heel mooi systeem gevonden. Toen ik de kans kreeg om als projectleider op deze afdeling te komen werken, was ik dan ook direct enthousiast.” 

Ik haal de meeste voldoening uit het op tijd en binnen budget afronden van een project

Bartjans rol als Projectmanager

Een interesse in organisatie en techniek is wat Bartjan drijft in zijn rol als Projectmanager bij Marpower. “Ik heb een passie om dingen die technisch complex zijn te doorgronden en te begrijpen hoe dat zowel bedrijfskundig als technisch wordt georganiseerd.” Deze passie komt uitstekend van pas bij zijn baan waarin hij verantwoordelijk is voor het aansturen van de technische uitvoering van projecten. 

Als Projectmanager is Bartjan al vanaf het voortraject betrokken bij de ontwikkeling en verkoop van producten. Samen met de afdeling Sales kijkt hij naar de wensen van de klant en hoe Marpower hieraan kan voldoen. Als het project eenmaal van start gaat, stuurt Bartjan een projectteam aan bestaande uit een Lead Engineer Hardware, een Lead Engineer Software en een technisch manager. “Met dit groepje vullen we de wensen van de klant precies in.”

Barjan als projectmanager
Voldoening en uitdagingen

Voldoening en uitdagingen

“Ik haal de meeste voldoening uit het op tijd en binnen budget afronden van een project”, vertelt Bartjan. Deze taak brengt de nodige uitdagingen met zich mee, vooral omdat de projecten bij Marpower zo’n drie jaar duren. “Je krijgt te maken met veel wijzigingen tussendoor, zowel vanuit de klant als intern.” Zo veranderen technieken en standaarden, maar vindt er soms ook personeelsverloop plaats gedurende een project. Het is aan Bartjan om hier per project de juiste oplossing voor te vinden.

Een unieke werkgever in de jachtbouw

Het werken in de jachtbouw is volgens Bartjan zowel uniek als uitdagend. “Het is een apart, maar mooi wereldje”, zegt hij. “De druk is gauw hoog, klanten zijn niet gewend om ‘nee’ te horen, en ze kunnen kritisch zijn.” Dit vraagt dan ook om enige stressbestendigheid en het vermogen om duidelijke grenzen te stellen. In deze soms hectische wereld ervaart hij Eekels als een betrouwbare werkgever die goed zorgt voor zijn personeel. “Eekels maakt deel uit van de stichting TBI, die onze winst herinvesteert in zowel het personeel als in maatschappelijke doelstellingen. Zo betaalt TBI een deel van de studiekosten voor de kinderen van de werknemers. Dat vind ik een mooi gebaar.”

Advies voor toekomstige collega’s

Bartjans advies aan nieuwe medewerkers is duidelijk: “Stel heel veel vragen!” De diversiteit en breedte van de projecten bij Eekels zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is. Je moet dan ook van afwisseling houden en het leuk vinden om continu nieuwe dingen te leren. Die leergierigheid kenmerkt het team van Marpower, vindt Bartjan. “We zijn allemaal mensen die de wereld van scheepsbouw heel mooi vinden en er echt iets bijzonders van willen maken.”

Neem contact op

Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag over één van onze vacatures? Neem dan snel contact met ons op!
We helpen je graag verder.

Bartjan contact