Robert Groot

In 2012 komt Robert Groot te werken bij De Keizer Marine Engineering, inmiddels onderdeel van Eekels. Sindsdien heeft hij verschillende functies bekleed, waardoor hij het bedrijf als geen ander kent. Robert vertelt hoe zijn carrièrepad bij Marpower verliep en waarom hij hier nog steeds met veel plezier werkt.

Als Technical Manager van de afdeling Automation houdt Robert zich vooral bezig met het valideren van informatie en het zo opleveren dat de software engineers ermee aan de slag kunnen. “Eigenlijk beoordeel ik of de input die we aangeleverd krijgen goed genoeg is om mee aan het werk te gaan.” Hiervoor heeft hij contact met verschillende afdelingen, werven en personen, wat zorgt voor veel afwisseling. 

Dat ik zo veel verschillende dingen heb kunnen doen, is denk ik de reden dat ik hier nog steeds werk.

De eerste kennismaking

Via zijn stage komt Robert voor het eerst in contact met De Keizer. Hij voelt zich er direct welkom. Jaren later, na een vervolgopleiding en zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt, mist hij het technische aspect in zijn werk. Robert herinnert zich de positieve sfeer tijdens zijn stage en besluit weer contact op te nemen. “In eerste instantie dacht ik: werken in de automatisering lijkt me niet iets voor mij, maar laat ik het toch proberen.” Achteraf gezien komt de connectie met de scheepvaart overigens niet helemaal uit de lucht vallen: vroeger was Robert actief bij de waterscouting, en hij is nog altijd regelmatig op het strand te vinden als lid van de Reddingsbrigade.

Marpower Robert Groot
Marpower Via Zijpaden Doorgroeien

Via zijpaden naar de rol die bij hem past

In zijn twaalf jaar bij De Keizer en daarna Marpower krijgt Robert uitgebreid de kans om uit te vinden waar zijn interesses en talenten het beste tot uiting komen. Hij begint bij Automation, maar rolt na een paar jaar in een nieuwe uitdaging. “Toen ben ik via een zijstap bij Hardware Engineering terechtgekomen op een van de werven waarvoor we werken.” Hier wordt hij later Lead Engineer. In deze functie specialiseert Robert zich uiteindelijk in alarm- en veiligheidssystemen.

Wanneer bij zijn oude afdeling Automation een functie als teamleider vrijkomt, wordt hij hiervoor gevraagd. Dit blijkt toch niet helemaal bij hem te passen, waarna hij de stap zet naar technisch manager. Deze rol geeft veel voldoening: “Wat ik heel erg leuk vind in mijn baan, is dat ik fouten vind die we oplossen voordat we echt aan de gang gaan.” Hierbij zoekt hij met het team continu naar manieren om het werk efficiënter te maken.

Tijdens zijn zoektocht naar de juiste functie binnen de organisatie dacht het management continu met hem mee over een goede volgende stap. Die variatie en beweegruimte binnen Marpower bevalt Robert goed.

Plek voor iedereen

Dat met elkaar meedenken vindt Robert kenmerkend voor werken bij Marpower. De werkcultuur beschrijft hij in één woord als “open”. “We staan open voor goede ideeën en innovaties, en er is ruimte om hierover na te denken.” Hierin is er voor iedereen plek. “De één is goed met mensen, dat is nodig als je naar een klant gaat. Een ander vindt het fijn om de hele dag achter de computer te zitten, dat past goed bij andere functies. Ik vind het belangrijker dat iemand enthousiast is en wil leren.”

Go with the flow

Of hij nog een tip heeft voor nieuwe medewerkers? “Go with the flow. Ons werk loopt niet altijd zoals vooraf gepland, en soms moet je meerdere keren iets aanpassen.” Met wat aanpassingsvermogen en een dosis leergierigheid kun je bij Marpower veel verschillende aspecten van het bedrijf en de processen leren kennen, zoals het verhaal van Robert laat zien.

Neem contact op

Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag over één van onze vacatures? Neem dan snel contact met ons op!
We helpen je graag verder.

Neem contact op