Dennis van der Velde

Dennis van der Velde (23) is één van de nieuwe krachten bij Marpower. Hij volgt momenteel een traineeship om zich na zijn studie elektrotechniek in Groningen (met een major in mechatronica) verder te ontwikkelen. Hij is dan ook blij om hier zijn ervaringen te delen, na bijna een jaar in dienst te zijn bij Marpower.

Het bezig zijn met elektronica is iets wat Dennis al veel langer boeit. “Het fascineert mij. Hoe je verschillende eigenschappen van componenten kan samenvoegen om tot een functionerend systeem te komen.” Daarnaast is hij thuis ook fanatiek in de weer met elektronica. “Thuis heb ik veel projectjes tegelijk lopen. Dan doe ik online ideeën op en werk ik het in mijn vrije tijd uit. Zo ben ik op dit moment bezig om een frequentieomzetter te maken en daarvoor een demo unit te ontwerpen.

Het fascineert mij. Hoe je verschillende eigenschappen van componenten kan samenvoegen om tot een functionerend systeem te komen.

Multi-inzetbaar en improviseren

Dennis kwam na zijn afstudeerproject over vermogenselektronica via zijn afstudeerbegeleider uit bij Marpower. “Sinds maart 2022 volg ik een traineeship binnen de Business Unit systemen bij Marpower, waarbij ik bij verschillende afdelingen ervaring opdoe.” Zo zat hij bij de Service afdeling, Marpower Automation System (MAS) en sinds het begin van dit jaar bij Power Systems.

Tijdens zijn traineeship leert Dennis veel vaardigheden, zoals (periodiek) onderhoud, reparatie, het in werking stellen van installatieproducten en het verhelpen van problemen. Vooral dat laatste spreekt hem erg aan. “Met een storing weet je bijvoorbeeld niet precies wat je treft. Zo moest ik een keer naar het Duitse Lübeck, waar een boegschroef van een schip het niet meer deed.”

Het duurde even voordat Dennis er met zijn collega’s achter kwam wat het probleem was. “Vooraf ben je al aan het filosoferen met je collega’s wat het probleem kan zijn, maar niemand die het zeker weet. Dan ga je daar metingen verrichten, een diagnose stellen en vervolgens de storing proberen te verhelpen.. Die problemen verhelpen zie ik als een uitdaging. Je moet analytisch denken, dingen uitsluiten, maar je moet ook creatief zijn en improviseren. Je hebt namelijk niet altijd alles bij de hand. Dan verwissel je bijvoorbeeld componenten om, om te zien of het probleem mee verplaatst.”

Dennis delen van kennis

Het delen van kennis

De afgelopen tijd heeft Dennis op verschillende afdelingen ervaring opgedaan, waar oudere collega’s klaar staan om te helpen. Er is namelijk veel nieuwe kennis voor hem om op te doen. Ik heb in het begin veel training gehad om de producten en systemen te leren kennen en te weten hoe alles in elkaar zit.”

Na het traineeship

Voor Dennis komt er na Power Systems nog één afdeling om tijdens zijn traineeship bij Marpower verder te leren. In de tweede helft van dit jaar gaat hij naar R&D (ontwikkeling) om daar tot het einde van het jaar bij te leren. “Eind 2023 moet ik besluiten naar welke afdeling ik wil en welke functie ik wil gaan invullen binnen Marpower. Maar ik ben er nog niet uit welke dat wordt.”

Wel kijkt Dennis er naar uit om voor langere tijd bij Marpower te blijven. “Er zijn genoeg kansen voor mij om door te groeien. Ik wil mezelf ook graag blijven doorontwikkelen in techniek. Dat kan Marpower mij zeker bieden.”

Tips voor nieuwe medewerkers

Tot slot heeft Dennis een paar tips voor mensen die eraan denken om bij Marpower te werken of een traineeship te volgen. “Als je met een traineeship begint, krijg je de kans om op meerdere afdelingen diverse functies uit te voeren. Zo krijg je een duidelijk beeld van de organisatie en ontwikkel je een goed netwerk van collega’s.”

Ook raadt hij aan om jezelf constant te blijven uitdagen. “Wees leergierig. Toon initiatief, maar stel ook doelen voor jezelf. Die houden je scherp, gemotiveerd en zorgen ervoor dat je je blijft ontwikkelen. Zo wil ik mijzelf bijvoorbeeld doorontwikkelen tot iemand die praktisch onmisbaar is binnen Marpower.”

Spreekt dit verhaal jou aan en wil je zelf ook aan de slag bij Marpower? Bekijk dan welke openstaande vacatures er op dit moment zijn.

Neem contact op

Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag over één van onze vacatures? Neem dan snel contact met ons op!
We helpen je graag verder.

Neem contact op