Giorgo Sameti

Na een baan waarvoor hij veel moest reizen, was Software Commission Engineer Giorgo Sameti toe aan meer stabiliteit en een grotere focus op zijn passie: software. Zo kwam hij een half jaar geleden bij Marpower terecht. Hier ervaart hij dat een baan meer is dan alleen werk: “Het zijn de mensen die het verschil maken.”

Voordat hij Marpower leert kennen, is Giorgo werkzaam als automation engineer van zowel hardware als software in verschillende sectoren. Een aantal jaar geleden komt hij via een vriend bij een bedrijf in de maritieme industrie terecht. Deze branche wekt zijn interesse, maar voor zijn baan moet hij veel reizen. Na een tijdje is hij toe aan meer stabiliteit en besluit hij te solliciteren bij Marpower.

Vooraf kende ik het bedrijf nog niet, maar tijdens mijn sollicitatiegesprek raakte ik ervan overtuigd dat dit een goede plek was om te werken en te groeien.

De volgende stap in de maritieme sector

Als Software Commission Engineer maakt Giorgo software-oplossingen voor klanten. Dit gebeurt zo gestandaardiseerd mogelijk voor optimale efficiëntie, maar soms hebben klanten toch specifieke verzoeken. Het is dan de uitdaging om een werkend product te maken zonder dat nieuwe functies in de knel komen met bestaande onderdelen of processen, vertelt Giorgo.

Zijn eerdere werkervaring in de maritieme sector komt in zijn functie goed van pas. “Mijn vorige werkgever deed hele andere dingen dan Marpower, maar ze volgen dezelfde regelgeving en werken vaak samen met dezelfde leveranciers”, legt hij uit.

“Hierdoor kon ik me redelijk gemakkelijk aanpassen aan deze nieuwe baan.” Hoewel hij inhoudelijk gezien zijn draai snel vindt bij Marpower, duurt het toch altijd even om nieuwe processen, werkwijzen en een nieuwe organisatie te leren kennen. Gelukkig kan Giorgo hierbij rekenen op de hulp van zijn collega’s, vertelt hij. “Ze zijn ontzettend vriendelijk en er is geen druk.”

Marpower Giorgi Sameti Volgende Stap
Snel Op je Plek Zijn Bij Marpower

Snel op zijn plek

Het zijn dan ook de collega’s en de werksfeer die het werken bij Marpower zo leuk maken, vindt Giorgo. Tijdens zijn onboarding viel hem al op dat veel medewerkers ongeveer dezelfde leeftijd hebben en dat hij veel gemeenschappelijke interesses met ze deelt. Hij vindt dan ook al gauw zijn plek binnen het team.

Dat sociale aspect vindt hij heel belangrijk. “Het haalt de druk eraf, want je weet dat als je ergens niet uitkomt, er altijd iemand is om je verder te helpen. Zelfs als diegene niet de oplossing heeft, kom je door een gesprek vaak toch op nieuwe ideeën.” Het uitwisselen van gedachten drijft Giorgo zowel in zijn werk bij Marpower als in zijn privéleven. “Ik vind het leuk om me tussen mensen te begeven die ideeën hebben. De manier waarop anderen denken, inspireert me. Als ik iets hoor waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben, kan me dat op persoonlijk en professioneel vlak beter maken.” Die leergierigheid wordt binnen Marpower gewaardeerd, vertelt Giorgo. “Ze vragen je wat je wil leren, maar dat kun je ook altijd zelf aangeven. Ook als je bijvoorbeeld meer wil leren over iets binnen een andere afdeling.”

Een informele werksfeer

Giorgo beschrijft de cultuur bij Marpower als ontspannen en rechtdoorzee. Hij ervaart er een platte organisatiestructuur. Zo staat een ontmoeting van het management standaard op de planning voor nieuwe medewerkers, wat volgens Giorgo een heel informeel gesprek was. “Dit is de eerste baan waarbij ik het gevoel heb dat het management dicht bij me staat als medewerker”, zegt hij. “Ze zien je als persoon, niet alleen als collega.” Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd buiten het werk om. Zo is het team al eens gaan schaatsen en karten, maar vinden er ook regelmatig laagdrempelige bijeenkomsten plaats.

Verder vindt Giorgo dat Marpower helder en transparant is in de communicatie met medewerkers. “Er wordt duidelijk gezegd wat je moet doen, er wordt niet omheen gedraaid. Dat is zeker voor techneuten zoals ik heel belangrijk!” lacht hij.

Het grotere plaatje

Tot slot benadrukt Giorgo dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft in zijn team. Dat is dan ook wat hij wil meegeven aan nieuwe of potentiële medewerkers: “Probeer het grotere plaatje te zien van wat je wil doen. Een baan is niet alleen een baan. Het gaat ook om met wie je werkt en wat je doet. Het zijn de mensen die het werk maken of breken.”

Neem contact op

Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag over één van onze vacatures? Neem dan snel contact met ons op!
We helpen je graag verder.